Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Een vader en zijn twee kinderen gered uit het water in Bovenkarspel

Goede hulpverlening

Dinsdagochtend 3 januari 2017 raakte een auto te water in Bovenkarspel. In de auto zaten een vader en zijn twee kinderen van zes maanden en drie jaar oud. De brandweer heeft samen met drie Poolse mannen en één Tsjechische man, die de auto in het water zagen liggen, de inzittenden bevrijd.

De auto raakte te water door een frontale botsing met een tegenligger op de kruising tussen de Geerling en de Esdoornlaan, waarschijnlijk door gladheid. De auto kwam ondersteboven in het water terecht, maar de vader heeft zijn kinderen boven water weten te houden.

De vier voorbijgangers ontdekten het ongeval, sprongen meteen in het water en begonnen de auto om te keren. Niet veel later kwamen vijf agenten, de brandweer en een ambulance ter plaatse. De brandweer sloeg een van de ramen van de auto in en zo konden de slachtoffers gered worden. Ze zijn met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Het incident heeft landelijk het nieuws behaald bij Hart van Nederland .

De hulp van de vier heren kwam op het juiste moment. Samen met de brandweer, ambulance en politie konden zij deze slachtoffers redden. Ze zijn daarom door de gemeente Stede Broec in het zonnetje gezet.