Een schone en veilige leefomgeving in samenwerking met de RUD

Veiligere gebouwen

‘Samen hulpvaardig’ is ons motto. Niet alleen in samenwerking met brandweer en ambulance, maar ook met andere gemeenschappelijke regelingen zoals de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD). Samen werken we aan een schone en veilige leefomgeving in onze regio.

Het is belangrijk om samen te werken met andere gemeenschappelijke regelingen. Zo kunnen we invulling geven aan de taken voor alle 17 gemeenten in Noord-Holland Noord. De RUD houdt zich bezig met het milieu in onze regio: denk aan de kwaliteit van onze bodemgrond of de wijze waarop we duurzaam kunnen bouwen en leven. Dankzij de samenwerking met de RUD kunnen we samen advies geven over bijvoorbeeld nieuwe ruimtelijke plannen zoals de bouw van windmolens. Dat gaat overigens makkelijker worden dankzij de nieuwe Omgevingswet: lees hier het verhaal. Ook kunnen we samen optreden bij incidenten die invloed hebben op het milieu. Zo zijn we bijvoorbeeld voorbereid op mogelijke risico’s van de kernreactor in Petten.

We maken op dit moment samen met de RUD een tour langs alle gemeenten om ervoor te zorgen dat alle werkafspraken goed worden doorgegeven en gedeeld. Dat doen we aan de hand van casussen, zodat ons samenwerkingsverband voor iedereen gaat ‘leven’.