Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Drukke tijden voor de brandweerboot van Akersloot

Goede hulpverlening

Met het mooie en vaak wisselvallige Nederlandse weer, werd de brandweerboot van Akersloot regelmatig ingezet. Op vrijdagmiddag 28 juli 2017 werd de boot twee keer gealarmeerd voor watersporters in problemen.

Zestien waterscouts en drie begeleiders door brandweerboot overgezet

Vrijdagmiddag 28 juli op het Alkmaardermeer raakten twee scoutingvletten aan lagerwal en konden daardoor niet wegvaren. Ook een derde vlet met buitenboordmotor die hulp moest bieden liep vast. Zestien waterscouts en drie begeleiders werden met de brandweerboot overgezet aan boord van het moederschip van de scouts. Gelukkig raakte niemand gewond.

Twee kinderen overboord geslagen

Eerder die middag was de boot ook al uitgerukt. Op het Uitgeestermeer waren twee kinderen overboord geslagen. Hiervoor waren veel hulpdiensten gealarmeerd uit de regio Kennemerland, maar ook de brandweerboot van Akersloot. De boot vond de kinderen als eerste en heeft hen uit het water gered en naar hun vader gebracht, die ontzettend blij en opgelucht was met deze snelle reddingsactie.

Tien keer opgeroepen dit jaar

In totaal is de boot dit jaar al tien keer opgeroepen. Zes keer is de boot ingezet voor het redden van in totaal 39 mensen, en één keer voor een blussing van een boot in de haven van de Alkmaarsche Roei- en Zeil Vereniging (ARZV).

Foto: Evelien Witte