De Kippebillen Strandparty is gered! Feest voor drieduizend man op nieuwe locatie

Veiligere evenementen

Organiseer je een feestje voor drieduizend mensen? Dan heb je een vergunning nodig van de gemeente. Maar de eisen van de hulpdiensten leken roet in het eten te gooien bij de organisatie van de Kippebillen Strandparty. Tijdens het evenementenoverleg werd duidelijk dat de historische feestlocatie op een strandje bij Oosterleek onveilig was. Die locatie bleek niet goed bereikbaar voor ambulance, politie en brandweer.

Veel jongeren en burgemeester Michiel Pijl van Drechterland hoopten dat het feest toch door zou kunnen gaan. Een medewerker van de veiligheidsregio pakte Google Earth erbij. En ja, op ongeveer 1700 meter van de historische feestlocatie vond hij een buitendijks gebied bij Wijdenes dat hem wel geschikt en goed bereikbaar leek. De organisator was blij met de nieuwe plek. De hulpdiensten adviseerden positief over de veiligheid. Op zaterdag 2 juli was het feest in Wijdenes tijdens de Kippebillen Strandparty.