Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

De brandweer handelde snel bij een brand aan 't Scharlo in Alkmaar

Goede hulpverlening
Foto: Niels Jonker – Brandweer Heerhugowaard

Bij de Regenboog Apotheek aan 't Scharlo in Alkmaar is op dinsdag 4 april brand uitgebroken in een kelder. De brandweer schaalde direct op naar ’grote brand’. In totaal rukten drie brandweervoertuigen uit om de schade aan het pand zoveel mogelijk te beperken.

De brand woedde in de kelder die wordt gehuurd door NMTrix, een bedrijf dat onder meer driedimensionale animaties maakt voor reclames, televisie-uitzendingen en apps. De oorzaak was kortsluiting. Via de liftschacht in het gebouw konden de vlammen zich snel verspreiden. Daarom werd een hoogwerker uit Heerhugowaard ingezet. Het personeel van NMTrix moest het gebouw ontvluchten via de bovenste etages. Ook zijn uit voorzorg drie naastgelegen woningen ontruimd: drie personen en drie honden zijn door de brandweer veilig naar buiten geleid. ‘t Scharlo en de Stationsstraat waren deels afgezet voor het verkeer.

De kelder heeft uiteindelijk flinke brandschade opgelopen. De bovenliggende bedrijfspanden hadden lichte rookschade. Maar omdat het alarmsysteem direct werd geactiveerd, kon de brandweer snel reageren. De manschappen hebben daardoor vermoedelijk erger kunnen voorkomen.

Foto: Niels Jonker – Brandweer Heerhugowaard