Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Dames van de Vrouwengilde in Enkhuizen enthousiast over brandveilig leven

Veiliger leven

Op 20 maart werd Patrick van Deursen, coördinator brandveilig leven, uitgenodigd om bij de Vrouwengilde in Enkhuizen voorlichting te geven. Natuurlijk gaf hij daar graag gehoor aan. De dames waren enthousiast en deden tijdens de voorlichtingsavond actief mee.

De Vrouwengilde is een vrouwenvereniging waarin vooral vrouwen in de leeftijd 50+ allerlei activiteiten organiseren, zoals avonden met diverse thema’s. In onze regio zijn een aantal vrouwengildes gevestigd, zoals in Julianadorp, Zwaag en Enkhuizen. Eind 2015 leek het de dames van de Vrouwengilde in Zwaag leuk om een avond te wijden aan brandveilig leven. Dat is natuurlijk een heel goed idee! Er is dan ook een succesvolle voorlichtingsavond georganiseerd bij de dames in Zwaag. Hier kreeg de Vrouwengilde in Enkhuizen lucht van, want alle vrouwengildes houden elkaar goed op de hoogte. Op die manier werd Patrick dan ook uitgenodigd in Enkhuizen.

De voorlichting vond plaats in verenigingsgebouw De Nieuwe Doelen in Enkhuizen. Patrick verzorgde een interactieve avond door allerlei vragen te stellen aan de dames: Hoe ontstaat brand? Welke oorzaken kun je benoemen? Hoe lang duurt het gemiddeld voor de brandweer ter plaatse is? Ze waren enthousiast en deden actief mee om de vragen te beantwoorden. Kortom, een leuke avond die zeer werd gewaardeerd door de Vrouwengilde in Enkhuizen.