Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Dagje meelopen met de brandweer

Goede hulpverlening

Zorginstelling Leekerweide organiseert beroependagen voor cliënten met een verstandelijke beperking. Arjen wilde dolgraag een dagje meelopen met de brandweer. Op woensdag 7 juni 2017 was hij welkom in de kazerne van Hoorn!

Geweldig werk

Arjen is 26 jaar en vindt het werk dat onze brandweermensen doen geweldig. Natuurlijk mocht hij meelopen met de brandweer. Samen met zijn begeleider kwam hij naar de kazerne van Hoorn. Heel even een kopje koffie, maar daarna snel een bluspak, laarzen en helm aantrekken, inclusief stagiaire hesje.

Snel mee in de tankautospuit

Hij mocht meteen mee in de tankautospuit: er stond namelijk een oefening op het programma. De bevelvoerder van die dag, Micha Meuleveld, zorgde ervoor dat Arjen mee kon helpen waar nodig en mogelijk. Vooral slangen uitrollen en weer opruimen vond Arjen leuk om te doen.

Geslaagde dag

De brandweerlieden van Hoorn hoorden van Leekerweide dat Arjen ontzettend heeft genoten van deze beroependag en dat hij het er nog vaak over heeft. Missie geslaagd!

Foto: Patrick van Deursen