Code oranje: het online magazine over bevolkingszorg in onze regio

Samenwerking tijdens crisis

Het Expertteam Bevolkingszorg is een slagvaardige, professionele organisatie, die gemeenten ondersteunt bij de hulp aan inwoners tijdens kleine en grote incidenten. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag, voor alle gemeenten in Noord-Holland Noord. In iedere Code oranje staan verschillende verhalen over hoe het Expertteam te werk gaat tijdens crises.

Kennismaken met het Expertteam

Het Expertteam bestaat uit ruim vijftig mensen. In iedere editie van Code oranje maken we kennis met een aantal leden, bijvoorbeeld wie je aan de lijn kunt krijgen tijdens crises. Hier is zelfs een vaste rubriek van gemaakt: Zij kunnen aan de lijn komen. Ook bekijken we in iedere editie een GRIP-incident van dichtbij: wat gebeurde er precies van minuut tot minuut, wie werden er opgeroepen, wat werd door de Voorlichter van Dienst of Kwartiermaker getwitterd? En natuurlijk bevat iedere editie bijzondere en interessante interviews. Kortom: Code oranje biedt een kijkje in de werkwijzen van het Expertteam!

Vier edities tot nu toe

De allereerste editie van Code oranje verscheen in juli 2016. Inmiddels zijn er in totaal vier edities verschenen. Bekijk snel de nieuwste editie hier! De volgende editie in je mailbox ontvangen? Laat dan je e-mailadres achter via de knop op de cover van deze editie: rechtsonder in beeld.

Vorige edities:
- Code oranje #1
- Code oranje #2
- Code oranje #3

Houd ook de kanalen van de veiligheidsregio goed in de gaten: zodra een nieuwe Code oranje verschijnt, delen we het magazine op onze website, Facebook, Twitter en LinkedIn.