Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Brandweer geeft voorlichting over brandveiligheid aan jonge vluchtelingen

Veiliger leven

Op het Horizon College Hoorn zitten een aantal jongeren op school die uit oorlogsgebieden zijn gevlucht. Om hen voor te bereiden op de toekomst is er ook aandacht voor brandveiligheid. De school heeft daarbij de brandweer om hulp gevraagd! Op woensdag 28 juni 2017 kwam een groep van negen jongeren van 16 of 17 jaar op bezoek in de kazerne van Hoorn. Brandweermannen Patrick Nugter en Patrick van Deursen vingen hen op.

Brandgevaren in en om het huis

Als eerste leerden de scholieren alles over de brandweer en de brandgevaren die op de loer liggen in en rondom woningen. Wat kan brand veroorzaken? Waarom is een rookmelder zo belangrijk? De uitleg werd ondersteund door foto’s en filmpjes. Ondanks dat de jongeren de Nederlandse taal nog niet goed beheersen, stelden ze veel goede vragen!

Aan de slag!

Enkele scholieren durfden het aan om met de brandblusser een brand te blussen, onder supervisie van Patrick Nugter. Daarna hebben ze gezien hoe ze een vlam in de pan kunnen bestrijden: met een deksel en niet met water. Ondertussen moesten een aantal voertuigen uitrukken vanwege een GRIP 2 incident bij het Martinuscollege in Grootebroek (link naar verhaal)! De scholieren konden daarom meteen van dichtbij horen hoe dat ging.

Onder de indruk

De leerlingen waren zeer onder de indruk van de dag. Een paar scholieren informeerden zelfs hoe je je kunt aanmelden bij de brandweer. Ook Patrick en Patrick waren enthousiast over de geslaagde voorlichtingsdag. 

Foto: Patrick van Deursen