Aantal burgerhulpverleners blijft in onze regio stijgen

Goede hulpverlening

In totaal zijn 474 nieuwe inzetbare burgerhulpverleners geregistreerd bij BurgerAED. De stijgende lijn is in alle gemeenten te zien.

Hier schreven we over de aanzienlijke stijging van burgerhulpverleners in 2016. Die positieve trend zet zich door! In het eerste kwartaal van dit jaar meldden 257 mensen zich aan als nieuwe burgerhulpverlener. Nog eens 217 burgerhulpverleners stonden al geregistreerd, maar waren niet meer actief inzetbaar. Gelukkig hebben zij in hun HartslagNu-account aangegeven dat ze weer een geldig reanimatiediploma hebben. Deze burgerhulpverleners zijn opnieuw goedgekeurd en nu weer inzetbaar als burgerhulpverlener. Het totaal aantal nieuw inzetbare burgerhulpverleners komt dus op 474.

Overigens is in alle gemeenten een stijging van het aantal burgerhulpverleners te zien. Het stijgingspercentage varieert van 2% in Koggenland, tot 13% in Heerhugowaard. De stijgende lijn is waarschijnlijk te danken aan de aandacht die wordt gegeven aan het belang van burgerhulpverlening bij reanimaties. Landelijke, maar ook lokale campagnes blijven belangrijk. Niet alleen om het aantal burgerhulpverleners te verhogen, maar ook om de spreiding van deze mensen in de regio op orde te krijgen.

Meer lezen over de kwartaalcijfers? Dat kan hier. Op de website burgeraed.nl kun je alle ontwikkelingen op het gebied van BurgerAED volgen. Er staan regelmatig mooie infographics op, bijvoorbeeld over bovenstaand verhaal.

Afbeelding: Frank Riedijk