Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

28 appartementen ontruimd vanwege grote brand

Goede hulpverlening

Eind januari brak ’s nachts een grote brand uit in een appartementencomplex aan het Westfriese Hof in Hoorn. De brand had invloed op alle bewoners van het complex, want de 28 appartementen moesten worden ontruimd. Iedereen stond in spanning toe te kijken hoe de brandweer te werk ging.

De brand ontstond op de tweede etage van het gebouw. We ontruimden het gebouw en adviseerden iedereen in de omgeving ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rookontwikkeling. Vijf bewoners werden behandeld voor het inademen van rook, waarvan twee in het ziekenhuis. Gelukkig raakte niemand gewond. Alle bewoners, tussen de veertig en vijftig personen, werden opgevangen in een wijkcentrum in de buurt. De bewoners van wie het appartement gered kon worden mochten gelukkig diezelfde dag nog terug naar hun woning.